Vive la Pétanque,

 

meillä on hieno ja toimiva yhteisö. Paikkamme  Vanhat Veturitallit on mitä hienoin  yhteisöllemme  harrastaa tätä lajia.

 

On totta, että yhteisömme koostuu  useista eri palasista  useiden eri seurojen  jäsenistä ja monet uhraavatkin voimiaan toisen  kerhon pyörittämiseen.

 

Helsinki Pétanquen halliyhteisö palvelee lajin harrastajia suuren osan vuodesta ja ajatus siitä, että se olisi olemassa vain vähäisellä työllä  ei onnistu. Pelkästään taustoissa riittää yllin kyllin töitä jos ne halutaan tehdä hyvin  ja miksei  haluttaisi.

 

Tarvitaan myös niitä, jotka haluavat olla mukana toteuttamassa  tätä lajin harrastamisen edellyttävää perustoimintaa.

 

Viimeiset vuodet ovat olleet  työrikkautensa lisäksi  myös hyvin hedelmällistä, mielenkiintoista aikaa. On syntynyt visioita, unelmia. Hieno ryhmä on ollut kasassa. Omaehtoisia,  vapaaehtoisia jne.  Iso kiitos siitä.  HPetillä on pitkät perinteet joiden luomisessa 25 vuoden ajan on ollut paljon tekijöitä. Mahottoman hyvää duunia on taustoissa tehty vuosien varrella.

 

On ollut hienoa huomata, että halukkuus  yhdessä tekemiseen on myös viriämässä.  Viimeksi eilen otti yksi jäsen  yhteyttä ja ilmoitti olevansa halukas tulemaan tekijöitten joukkoon.

 

Hallitustoiminnassa on ollut hyvä henki  vaikkakin meillä kaikilla on omat näköalamme ja joskus erilailla fokusoituneet. Olemme pienellä hallintoporukalla  puurtaneet ja käsitelleet  ison määrän asiaa. Kaikki päätökset on tehty hallituksessa aina yksimielisesti.

 

Toimintaketju on ollut hyvä ja toimiva vaikkakin ajoittain  hyvinkin työläs. Lähtökohta  on ollut, että pieni päättävä elin  ja kasvava tekijöitten määrä.   Tämän toivoisinkin jatkuvan. Se on ollut hyvä malli ja uskon, että tämä positiivisuus ja  kaikkien huomioonottaminen on näkynyt myös  jäsenistöönkin päin.

 

Kun kaksi vuotta sitten  otin vastuulleni puheenjohtajan roolin  niin yksi sloganeistani oli, etten halua kenenkään ”nääntyvän”  työmäärän alle. Tätä ei kuitenkaan ole vältytty.  Ehkä liian kunnianhimoinen toimintamalli.

 

Ensimmäinen  tapahtuma, jonka järjestäminen  jäi pois  oli HPetin 25v juhlat. Toinen  joka jäänee väliin on syksyksi suunnitellut avoimet veteraanikilpailut.  Pieniä asioita mutta harmillisia asioita.  

 

Kiitän hallinnossa mukana olevia isosta panoksesta kuin myös kaikkia niitä vapaaehtoisia, jotka ovat olleet jäsenen roolissa auttamassa tapahtumien ja toiminnan järjestämisessä.  Hieno yhteinen retki.

 

Meille on tulossa jäsenistön vuosittainen syyskokous ti 26.10 klo 18 hallilla. Jolloin pohditaan seuraavan vuoden toimintaa ja näköaloja. Valitaan vastuulliset   toimihenkilöt.

 

Toivon, että yhteisössä jokainen jäsen pohtii omaa rooliaan yhteisön jäsenenä ja mietitään kimpassa mitä  halutaan ja mitä voidaan toteuttaa.  Päätetään niistä  vuosikokouksessa. Vaikka vuosikokous on hallinnollinen tapahtuma  niin se on myös tapahtuma jossa luodaan suuntaviivoja. Iso määrä osallistujia vuosikokouksessa on merkki siitä, että  asiat ovat menneet oikeaan suuntaan ja linjaa halutaan jatkaa. Siellä voi keskustella  ja jakaa risuja ja ruusuja.

 

 

Helsingissä 27.9.2018

 

Henri,

Puheenjohtaja

 

 

**

PYYNTÖ HALLITUKSEN KÄSITELTÄVÄKSI ASIAKSI

Hallituksessa on käsitelty kirjelmää jolla on  edellytetty  hallituksen toimia. Asia koskee kauden 2018-19 ensimmäistä jäsenkilpailua 22.9.18  ja siellä tapahtuneita asioita. Tilaisuudesta pyydettiin kommentteja  13 eri taholta ja sen lisäksi saatiin  3 erillistä selvitystä. Kaikki saadut kommentit   liittyvät pelikuntoon ennen pelien alkamista ja pelikuntoon ja pelaajien toimintaan pelien aikana.

 

RESPECT

Näitä käsitellessä tuntui siltä, että  on kadonnut ”respect” lajia ja lajitovereita kohtaan.

 

ANTEEKSIPYYNNÖT

Hallitus on lukenut julkiselta FB:n palstalta kaksi julkista anteeksipyyntöä tilaisuuteen liittyen.

 

VIITTEITÄ

Viitteitä asian laajemmasta ongelmasta on nähty myös liiton toiminnassa, jossa viime kevään  arvokilpailukarsintajoukkueesta jouduttiin pelaaja siirtämään sivuun kun puhalsi alkometriin yli sallitun raja-arvon.

 

PÄÄTÖS

Helsinki Pétanquen hallitus on päättänyt, että Helsinki Pétanquen järjestämissä kilpailutapahtumissa ( avoimet kilpailut, maanantaisarja, keskiviikkopelit, jäsensarjat) alkoholin vaikutuksen alaisena pelaaminen on ehdottomasti kielletty.