Helsingin Petankkiliigan toiminta on osa Helsinki Pétanquen toimintaa. Helsingin Petankkiliiga järjestää vuosittain pääkaupunkiseudun yrityksille ja yhteisöille suunnatut petankkiliigan kevät- ja talvisarjat. Liigalaisille järjestetään kiinnostuksen mukaan pétanquen tekniikka- ja taktiikkapäiviä ja lisäksi kutsutaan hallilla järjestettäville luennoille, joissa käsitellään mm. ravinnon ja fyysisen kunnon tärkeyttä pelipäivien aikana.

Kevätsarja pelataan tiistai-iltaisin Mestaruussarjassa ja 1-divisioonassa Taivallahden kentällä klo 17.30 alkaen (Runeberginkadun ja Hesperiankatujen kulmauksessa). Mestaruussarjassa on 12 joukkuetta. Yhtenä peli-iltana joukkue pelaa 2-3 ottelua.

Talvisarja pelataan kahtena max. 12 joukkueen lohkona, tiistailohkona ja torstailohkona klo 17.30 alkaen. Mukaan mahtuu yhteensä 24 joukkuetta. Yhtenä peli-iltana joukkue pelaa 2-3 ottelua. Lohkovaiheessa peli-iltoja on neljä. Lohkovaiheen jälkeen mitalisijat ratkaistaan finaalitapahtumassa. Pelipaikkana on Helsinki Petanquen halli Pasilassa, osoitteessa Pasilan vanhat veturitallit, Veturitallinkuja 34, 00520 Helsinki

Tiedote Talvisarjasta

Peleissä noudatetaan petankin virallisia sääntöjä ja opastusta annetaan tarvittaessa kisapaikalla.

Tulokset vuosien varrelta tästä